Vaak kiest men willekeurig een webdesigner. Door mond-tot-mondreclame, door een webdesigner te zoeken in de telefoongids, of de eerste de beste die u tegenkomt. Het kan verstandig zijn om u iets meer te verdiepen in de achtergrond van het bedrijf.
Programmeur of webdesigner
Allereerst willen wij u graag vertellen dat er een verschil is tussen programmeurs en webdesigners. En dat beiden vaak websites maken. Een programmeur zal in de meeste gevallen een website op een andere wijze bouwen dan een websitebouwer.
Hoe herkent u een programmeur?
Een bedrijf dat websites maakt, maar daarnaast ook software-applicaties levert, telefoondiensten, netwerken, enzovoort, wordt in de regel geleid door programmeurs en zij zullen dan ook de website maken. Er is veel aandacht voor maatwerk programmeertechnieken. Zoekt u een website met bijzondere applicaties, zoals een webshop, een gespecialiseerd cms-systeem (content management systeem), intranet, dan is het aan te raden een bedrijf te zoeken dat hier ervaring mee heeft. Eigenlijk komt u dan bij altijd bij een groter bedrijf met programmeurs terecht. Kijk wel in de portfolio of de ontwerpen u ook aanspreken.
Let op: in de meeste gevallen is het uurloon van programmeurs hoger dan dat van webdesigners. Ook zijn websites met gespecialiseerde technieken behoorlijk arbeidsintensief ten opzichte van de meer informatieve websites!
Hoe herkent u een webdesigner?
Een goede webdesigner is meer bezig met de voorzijde, zoals de structuur, vormgeving en gebruiksvriendelijkheid, dan de techniek achter de website. Uiteraard heeft een webdesigner ook alle technische kennis in huis om een website te bouwen, maar heeft daarnaast vooral ook veel oog voor het totaalplaatje. Bijvoorbeeld of de website gebruiksvriendelijk, effectief en mooi vorm gegeven is.
Enkele webdesigners (zoals Y-catcher!) kunnen u daarnaast adviseren over hoe uw website tot meer conversie leidt (uw bezoeker gaat tot een handeling over op de website, zoals het aanvragen van informatie, of het bestellen van een product).
Welke techniek om uw website te bouwen?
Waarschijnlijk vindt u dat niet zo interessant, als een mooie website maar het eindresultaat is. Toch is het wel verstandig om hier bij stil te staan. Er zijn nog steeds websitebouwers die een website opbouwen uit frames. Een achterhaalde methode die op veel nadelen stuit. Het kan ook zijn dat men een zelf ontwikkeld CMS (online beheersysteem) aanbiedt. Dat kan heel goed zijn, maar realiseert u zich wel dat u daarna volledig afhankelijk bent van deze webbouwer. Daarom bouwen wij de meeste website in WordPress (Open Source), wereldwijd het meest gebruikte systeem om websites te bouwen. Of we bouwen een eenvoudige website in HTML/CSS, waardoor de kosten erg laag kunnen blijven.
We hebben het hier niet eens meer over flash. Flash heeft een aantal voordelen op gebied van vormgeving, maar is vaak enorm moeilijk te optimaliseren voor zoekmachines. Bovendien wordt flash niet getoond op een iPad. Tegenwoordig zijn er prima alternatieven.
Zoals u merkt, het kan in de toekomst van grote invloed zijn hoe de website tot stand is gekomen.
Open Source
Er is ook een groep van zowel webdesigners als programmeurs die vooral werken met ‘open source software’, zoals Joomla, WordPress of Drupal. Hiermee kunnen websites gebouwd worden met zeer veel opties (door het installeren van plugins). Middels een uitgebreid content management systeem (CMS) kan iedereen zonder websitekennis de website eenvoudig onderhouden.
Open source betekent dat allerlei ontwikkelaars uit de hele wereld aan dit systeem werken, waardoor de mogelijkheden steeds maar toenemen. Bovendien is het gratis te downloaden, al zijn bijbehorende templates of plugins niet altijd gratis.
Portfolio
Bijna alle websitebouwers hebben een portfolio op hun website staan waar u een aantal projecten kunt bekijken. U ziet wat de websitebouwer voor u kan betekenen en of bepaalde zaken u aanspreken. Laat u er niet van weerhouden contact met het bedrijf op te nemen als u niet direct de site ziet die u voor ogen heeft. Want als het goed is, maakt de websitebouwer steeds opnieuw een unieke website. Toch geeft het wel een indicatie wat u kunt verwachten.
Het bedrijf zelf
Welke klanten heeft het bedrijf? Wat voor soort websites bouwt men? Bestaat men al lang en heeft men dus voldoende ervaring?
Maar ook niet onbelangrijk, hoe is de sfeer. Snapt u wat er vertelt wordt? Het is niet raar dat u niet veel verstand heeft van de materie rond websites, maar het is belangrijk dat u wel duidelijke antwoorden krijgt op uw vragen.
Wat voor webdesigner is Y-catcher?
Y-catcher! is een webdesignbedrijf. Wij maken de websites in HTML/CSS of in WordPress. Onze kenmerken zijn: gebruiksvriendelijke, professionele websites die goed gevonden worden door zoekmachines.
Wij bestaan ruim 8 jaar, wij zijn laagdrempelig en u vindt verhoudingsgewijs veel technische vrouwen binnen ons bedrijf. Met oog voor detail en die goed naar u luisteren.
Wij richten ons vooral op de klanten (MKB) die een goede informatieve, marketinggerichte (effectieve) website willen hebben. Wij vinden het leuk om de klanten te begeleiden in het proces om samen tot een goede website te komen. Wij nemen u zoveel mogelijk zorg uit handen, zodat u niet al teveel tijd kwijt bent aan het gehele proces.
Wij bouwen tegenwoordig vooral veel in WordPress en het professionele framework van Genesis. Dat vormt een goede basis voor een prima vindbaarheid van de website.
Zorg dat het klikt!
Als allerlaatste willen wij u meegeven, dat het maken van een website een intensief proces kan zijn, waarbij u een korte tijd veel contact zult hebben met een websitebouwer. Bij Y-catcher! Webdesign verloopt het contact grotendeels per mail en/of telefonisch. Alleen bij grotere projecten zijn één of meerdere afspraken om alles door te nemen wenselijk.
Wij kiezen sowieso altijd voor een persoonlijke benadering en wij leggen u desgewenst graag alles goed uit, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.
Meer informatie? Ons telefoonnummer is: 075-640 1793 of vraag een vrijblijvende offerte aan.